Nog een paar weken en dan mogen we weer naar school! Goed om even een aantal handige tips te delen met betrekking tot het krijgen van onderwijs via Teams.

  • Als eerste, de nieuwe startpagina die je kan maken als docent. Zoals het er nu naar uitziet heb je na de zomervakantie de optie ‘homepage’! Dit houdt in dat je een overzichtspagina krijgt per team waarbij een stuk agenda zit, recente berichten en meer! Hieronder een preview van hoe het eruit zou kunnen zien! Misschien goed om dit achter in je hoofd te houden bij het inrichten van Teams!
Klik op het plaatje om het groter te zien
  • Als tweede tip voor Teams. Stel je zit thuis en hebt een vraag aan die ene student of jij aan die ene leraar. Maar die is in de les of bezet. Je wacht en wacht maar steeds nog niet gesproken. Maar je kan tegenwoordig ook de melding aanzetten zodat je niet constant hoeft te proberen maar je automatisch de melding krijgt.

    Hoe? 2 stappen! 1 klik op de puntjes achter de naam en vervolgens klik je op ‘melden wanneer beschikbaar’!
Klik op het plaatje om het groter te zien
  • Als derde even een mededeling over het delen van je scherm en je hoofd dat misschien wel in de weg zit. Je deelt scherm tijdens een online vergadering of een online les en je hoofd zit ervoor en je moet er dus rekening mee houden tijdens het indelen van je PowerPoint dat je er niet voor zit… Tegenwoordig kan jij jezelf aanpassen (kleiner maken of aan de andere kant van het scherm laten staan) Hoe? Hieronder in het kort een instructie.
  • Als vierde even een notitie naar jezelf sturen… hoe kan je dit snel doen? Dat kan heel makkelijk door jezelf een chat te sturen. Daar waar dit eerder niet kon kan jij jezelf nu wel een chat sturen en zo blijven al jouw creatieve gedachten toch nog ergens staan! Maar natuurlijk kan jij jezelf hier ook bestanden sturen!
  • Als laatste tip een hele mooie voor Microsoft Forms. Je kan zoals het er nu naar uitziet na de vakantie namelijk een PDF of een Word document uploaden en wordt deze automatisch tot een quiz  gegenereerd.

    De ergernis dat je steeds weer opnieuw alle vragen uit een Word document of PDF moet halen want je kan ze nu in 1 keer allemaal inladen. Hoe? Zie hieronder.

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.