Activerende didactiek in Microsoft Teams

Gepubliceerd door Lars Knol op

Op internet is een hele lijst te vinden over online tools die je kunt inzetten in je lessen. Wij vinden dat, in welke situatie ook, de tool niet leidend mag zijn in de gekozen werkvorm. De tool is het middel om je leerdoel te kunnen bereiken.

We willen je eens uitnodigen om te kijken op Activeerjeles.nl. Op deze site van practoraat Activerende didactiek van het Summa College vind je allerlei werkvormen die je tijdens vier fasen in je les kan in zetten: de start, het verwerven van kennis, het verwerken van kennis en de afsluiting van de les. Bij elk van deze fasen is een filmpje beschikbaar en op de site is ook het gratis kaartspel te downloaden zodat je altijd een pocket-editie bij je hebt! Ook vind je op de site een overzicht van allerlei tools die je zou kunnen inzetten bij de verschillende activerende didactische werkvormen.

Frank van den Ende (Innovatieregiseur bij Gilde Opleidingen en daarvoor leider van het practoraat Activerende didactiek) heeft op basis van dit overzicht een document ontwikkeld waarbij hij Microsoft Teams heeft gekoppeld aan 31 activerende werkvormen. Hij benoemt in het overzicht niet alleen de werkvorm, maar ook de functionaliteit met filmpje om de werkvorm verder toe te lichten. Doe er je voordeel mee!


0 reacties

Geef een reactie