Het toevoegen van een Beedle Planning is een van de Beedle-onderdelen die je aan elk team in je Microsoft Teams-omgeving kunt toevoegen. Met deze planning-tab (of het openen van de planning als docent met de Beedle app in Teams) is het mogelijk om een ELO op te bouwen voor je vak. Op de BETT was er veel vraag naar deze functie. Dit is in onze ogen terecht omdat je veel meer op de lange termijn kan plannen en bouwen aan projecten of lesgroepen. In dit bericht nemen we je mee in een aantal voordelen van deze ELO. Daarnaast delen we enkele video’s waarin het werken met een ELO in Beedle wordt toegelicht en voorgedaan.

Het mooie aan het opbouwen van deze planning is dat je geheel zelf kan bepalen hoe je de ELO opbouwt. Daarbij heb je de keuze om uit een nieuw plan of bestaand plan te kiezen. Deze bestaande optie is vooral handig als je meerdere groepen uit eenzelfde leerlaag hebt. Dit scheelt twee keer hetzelfde werk. Bovendien kun je gebruik maken van eerder gemaakte plannen. Verder is het zo dat je de ELO erg overzichtelijk kunt opbouwen door te werken met niveaus door deelplannen toe te voegen(in de afbeelding hieronder zie je dat bijvoorbeeld onder ‘Lesson 1 text’ doordat Lesson 1 binnen die laag valt). Hierdoor creëer je direct overzicht in je planning.

Onderscheid in niveaus maken helpt bij het overzichtelijk maken van je planning.

Een ander voordeel is dat je binnen een onderwerp uit je planning direct gebruik kan maken van de materialen die je wil delen. Alles staat op één plek bij elkaar. Als je een pagina met een Word-document, een PowerPoint-presentatie of een Excel-bestand hebt toegevoegd, zie je meteen een voorbeeld. Andere mogelijkheden zijn ook nog door jou gemaakte sjablonen, linkjes of bestanden vanaf je eigen PC. Dan zie je niet altijd een voorbeeld (zoals in de afbeelding hieronder), maar ben je wel met een klik op de link op de juiste pagina. Bovendien kun je op die manier niet alleen websites delen, maar zou je ook een link naar een (gedeelde) Onedrive/Sharepoint-omgeving kunnen delen op deze manier.

Nog een ander voordeel is dat je planningen direct koppelen aan opdrachten, doelstellingen of je agenda. Het opbouwen van je doelstellingen/competenties doe je onder Beedle doelstellingen/objectives en instellingen voor opdrachten staan op dit moment onder Beedle opdrachten (Beedle Assignments). De integratie met Teams-opdrachten staat op de rol en wordt dit jaar nog verwacht. Heb je bijvoorbeeld in Beedle doelstellingen bepaalde competenties benoemd, dan kun je ze vervolgens via de planning koppelen aan een plan (zie hiervoor ook deze korte video). Als laatste nog kort iets over het groene bolletje achter de planning. Het groene bolletje laat zien dat er een activiteit gepland staat rond dit onderdeel van de planning (zie ook het cijfer 5 in dit voorbeeld rechtsboven; er zijn 5 activiteiten rond dit onderdeel gepland). Dit zie je als ouder ook meteen terug in de Ouder-app. Heb je de post over de Ouder-app gemist? Klik dan hier. Let op!

Een voorbeeld van een Word-document wordt bij het openen van dat deel van de planning als voorbeeld weergegeven.

Het zelf kunnen werken met de planning werkt eenvoudig en is snel in te richten. Desondanks kan een video helpen bij een eerste inzicht vanaf het openen van de app in Teams tot en met het maken van de planning. Onderstaand volgen daarom een tweetal video’s over de Planning in Beedle. Let op: hoewel de afbeelding verwijst naar Planning part 1, zijn het twee aparte video’s.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.