Beedle is een applicatie waarmee je binnen Microsoft Teams je klassenmanagement (of Leerlingvolgsysteem) mee kan inrichten. In de vorige post rond Beedle ben je meegenomen in de verschillende mogelijkheden van het programma en heb je kunnen zien hoe de verschillende functies werken. Heb je deze post gemist? Klik dan hier.

Een van de onderdelen van de app waar nog geen aandacht voor is geweest, is een onderdeel waar veel vraag naar is binnen het onderwijs: een mogelijkheid om op een veilige manier contact te hebben met ouders óf dat ouders de voortgang van de leerling kunnen volgen. Binnen Beedle is dit sinds kort mogelijk! Deze optie heet de Ouder app en wordt hieronder kort geintroduceerd:

Met de Ouder app kun je als ouder inzicht krijgen in tal van zaken rond de voortgang van je leerlingen. Om er een aantal te benoemen:

  • Je kunt de aanwezigheidsregistratie inzien vanuit de app en als ouder een afwezigheid doorgeven;
  • Je kunt zien welke opdrachten nog open staan (de integratie met Opdrachten in MS Teams wordt ook snel uitgerold)
  • Je kunt als docent algemene berichten sturen naar ouders;
  • Je kan logboekberichten inzien (waarbij je als docent wel kan bepalen welke berichten alleen door docenten te zien zijn);
  • Je kan als ouder een bericht sturen over een leerling;
  • Je ziet de activiteiten van de leerling in de agenda.

En dat alles terwijl de leerling ‘gewoon’ werkt vanuit MS Teams. Je hebt geen onderhoud van een externe applicatie omdat de app ook in Teams wordt gebruikt. En volgens mij een van de belangrijkste argumenten: Je kunt zowel naar ouders als door ouders naar school communiceren binnen dezelfde applicatie.

Dan blijft nog de vraag: hoe werkt de Ouder app? Bekijk daarvoor onderstaande video:


1 Comment

Een ELO in Beedle inrichten – Onderwijs-op-Afstand.nl · 4 april 2022 at 16:27

[…] je als ouder ook meteen terug in de Ouder-app. Heb je de post over de Ouder-app gemist? Klik dan hier. Let […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.