Het was even wachten, maar het zal deze week eindelijk worden uitgerold: Breakout Rooms binnen Teams. Nu je eindelijk gebruik kan maken van deze mooie toepassing binnen Teams, is het misschien handig om even een aantal (door Microsoft beschreven) FAQ’s te beantwoorden:

Het is handig om te weten dat alleen de organisator van de bijeenkomst een breakout-sessie kan aanmaken en dat het aanmaken van een breakoutroom alleen mogelijk is als je werkt vanuit de Teams-app. Je kunt wel deelnemen aan een Breakout Room vanuit andere mogelijkheden zoals via het web of mobiel. Namen van ruimtes kunnen snel worden aangepast en je kan snel mensen heen en weer tussen ruimtes verplaatsen. Handig toch?!

Create Breakout room.png

Hoe het werken in Breakout Rooms werkt? Check de instructie, gemaakt door Mike Tholfsen (van Microsoft):

https://www.youtube.com/watch?v=S6PL_Y48tRg&list=PLdHjJccRYryMc_bPsdhWKubx-8xdUSe_p&index=2

Het kan zijn dat de IT-beheerder de update binnen Teams nog moet doorvoeren. Wel kan je zelf vast zorgen dat je bent voorbereid door binnen instellingen aan te geven dat je nieuwe vergaderervaringen wil invoegen. Dit vind je door in Teams op je foto (rechtsboven) te klikken –> instellingen –> algemeen –> vink de optie over nieuwe vergaderervaringen aan.


3 Comments

Eveline Olde Dubbelink · 10 december 2020 at 09:44

Super, ik heb het al meteen gedeeld in mijn team.

    Dimitri van Dillen · 12 december 2020 at 18:44

    Wat leuk!! Mooie feature die we optimaal kunnen benutten straks met samenwerking opdrachten!

Werkvorm: de praatplaat! - Onderwijs op afstand · 23 maart 2021 at 08:45

[…] krijgen. Leuk om dit groepsgewijs (complete) klas te doen maar ook leuk om ze in kleine groepjes (breakout) dit te laten […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.