Misschien ben je al jaren bezig met flipping the classroom en deel je je instructies via een filmpje. Of ben je fanatiek bezig sinds je op afstand les aan het geven bent? Wist je dat het mogelijk is om zowel bestaande als nieuwe video’s te uploaden in Microsoft Stream? Nee? Bekijk eens de onderstaande video! Het uploaden in Stream heeft een aantal voordelen:

Zo heb je al je video’s op dezelfde plaats staan. Verder, niet geheel onbelangrijk, ben je zelf eigenaar van je video’s en bepaal je zelf de rechten. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen of jij, geselecteerde personen of iedereen uit je organisatie de video mag zien. AVG-technisch wel zo verantwoord! En wil je de video weer verwijderen, dan kan dit met een paar klikken op de knop! Dit aanpassen van rechten of het verwijderen kan overigens ook met de opnames die je in Microsoft Teams hebt gemaakt. Deze komen ook terecht in jouw omgeving van Stream.


1 Comment

Werkvorm: Presentatie geven – Educatieve Technologie – Onderwijs op Afstand · 15 februari 2022 at 08:30

[…] plaats van een presentatie zou je de leerlingen ook een video kunnen laten inleveren. Dus als het onderwerp je thuissituatie is zou je ze een video kunnen laten […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.