Je denkt associatief als je verbindingen legt tussen dingen die niet vanzelfsprekend bij elkaar horen. Door veel te oefenen in het maken van denksprongen stimuleer je de creativiteit.

Een leuke energizer voor tussendoor op de herfstige dagen!

Hoe werkt het?
In kleine groepjes doe je het associatiespel. Elke groep krijgt twee willekeurige plaatjes te zien en maakt de volgende zin af: “Deze twee plaatjes horen bij elkaar omdat …

Bij het plaatje hieronder kan je de schuif in het midden gebruiken om het hele plaatje te zien:

blue body of water with orange thunderwithered leaves photo

Deze twee plaatjes kunnen om heel veel redenen bij elkaar horen. Eén van de antwoorden zou kunnen zijn: “Deze plaatjes horen bij elkaar omdat het in de herfst vaak regent en onweert!” Je wordt creatiever doordat je ook van anderen hoort welke associatie zij leggen! Het zou namelijk ook kunnen zijn dat de herfst de kou aankondigt en daardoor bladeren van de boom vallen.

Foto’s om te gebruiken in de praktijk

Om het makkelijker te maken hebben we hieronder 10 voorbeelden staan die je zou kunnen gebruiken tijdens een training of een les. Dit zijn algemene foto’s die niet perse aan een thema of een les te linken zijn…. Natuurlijk kan je ook foto’s gebruiken die bij het thema van dit moment horen of de lesstof! Ook leuk om dit tijdens jouw onderwijsactiviteit met echte foto’s/plaatjes te doen!

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Voorbeeld 3:

Voorbeeld 4:

Voorbeeld 5:

Voorbeeld 6:

Voorbeeld 7:

Voorbeeld 8:

Voorbeeld 9:

Voorbeeld 10:


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.