Bron: ROC van Twente

Docent Dimitri van Dillen is genomineerd voor de verkiezing Leraar van het jaar 2022. “Een geweldige eer!”

Dimitri is sinds 2009 docent bij ROC van Twente. Een carrière switch die hij maakte na ernstig ziek te zijn geweest. “Na mijn ziekte besloot ik het anders te doen, alleen nog dingen te doen die ik leuk vind. Eén daarvan was het halen van mijn lesbevoegdheid. Om zo studenten te helpen klaar te zijn voor de toekomst.”

Verschil

Dimitri wil voor zijn studenten het verschil maken. “Ik houd ze voor dat ze maar één leven hebben met veel mooie kansen. Het leven is al zo kort; dus zorg er voor dat het de moeite waard is. Dit doe ik tijdens mijn lessen Loopbaan & Burgerschap, maar ook door de gesprekken die ik met ze voer. Centraal staat daarbij dat studenten reflecteren op hun gevoel en de keuze vanuit daar kunnen beredeneren.”

Dimitri is naast docent ook ambassadeur Educatieve Technologie. “Ik wil het onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk maken voor mijn studenten door onder andere de inzet van educatieve technologie. Zo maak ik tijdens de les gebruik van virtual reality, augmented reality en andere technologie om studenten vaardigheden te leren die nodig zijn in de toekomst. Ik denk dat mijn lessen daardoor goed aansluiten bij de belevingswereld van studenten.”

Nominatie

Dimitri is trots op zijn nominatie. “Mijn motivatie waarom ik de beste leraar ben? Dan verwijs ik graag naar mijn inspirerende studenten, leeromgeving, collega’s en werkgever. Een teamprestatie dus.”

Op 5 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bron: ROC van Twente – Bron tekst