Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met Office Lens. Misschien ken je de app of heb je er nog nooit van gehoord ik zal jullie proberen te overtuigen waarom deze app zo handig is!

Aantekeningen kwijt?! Nee hoor!

Hoe vaak komt het nog wel niet voor dat docenten aantekeningen maken op het whiteboard?! Studenten schrijven deze over op een papiertje (raken het kwijt (let op! niet iedereen hoor!!) Maar toch zou het mooi zijn als we deze aantekeningen gewoon kunnen opslaan op 1 plek waar je makkelijk bij kan en leesbaar… Dat kan dus met Office Lens. Je vindt Office Lens als gratis app in de Store.

Mobiel scanapparaat

Office Lens verandert je telefoon in een handige scanner. Door dagelijks een foto te maken visitekaartjes, aantekeningen op het bord en/of andere papiertjes, krijg je ze in leesbare kwaliteit op jouw telefoon, laptop en andere devices. Office Lens maakt de foto zó, dat het lijkt alsof je bonnetje plat onder een scanner heeft gelegen. De scanner kan je foto omzetten in een Word document en hiermee kun je direct de tekst bewerken.

Zoals hieronder waar ik een foto heb gemaakt van een document!

Hoe dan?!

Als je een foto maakt, herkent Office Lens vanuit welke hoek je fotografeert en of er letters op het document staan. Staat er een verkeerde naam in het document of wil je iets toevoegen? De app verandert de gemaakte scan direct in een echt bewerkbaar document voor jouw OneNote, OneDrive of Word.

En nog meer?!

Wat kan je er dan nog meer mee?

  • Office Lens herkent de letters op de foto’s die je maakt. Bijvoorbeeld de naam of een adres op een visitekaartje. Hierdoor kun je zelfs op trefwoorden zoeken in de afbeeldingen via OneNote of OneDrive.
  • Alle soorten notities – bijvoorbeeld op een notitieblok of whiteboard– kun je scannen en bewaren als een Word-document, PowerPoint-presentatie of pdf-bestand. Zo kun je zelfs achteraf op een whiteboard aantekeningen toevoegen.
  • Scan een visitekaartje en voeg de naam en het telefoonnummer meteen toe aan je contactenlijsten of sla ze direct op in je OneNote contacten.

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.