Stel: Je bent al vanaf het begin van het lesgeven op afstand (of zelfs daarvoor al) bezig met het opnemen van je lessen. Je merkt echter dat je twijfelt aan of leerlingen daadwerkelijk luisteren naar je lessen. Of je wil graag weten in hoeverre leerlingen de leerstof daadwerkelijk hebben begrepen?

Een mooie oplossing hiervoor is het toevoegen van een formulier (uit Microsoft Forms) aan je video. Nadat je je video in Microsoft Stream hebt geüpload, kun je een formulier toevoegen. Hoe? Dat zie je in de onderstaande video!

Noot: Zorg je wel dat je je rechten goed hebt staan als je je video uploadt in Stream? Zo voorkom je dat je video door meer mensen kan worden bekeken dan dat mogelijk de bedoeling is!


3 Comments

Dick Pieper · 21 september 2020 at 14:32

Wat moet je doen als je Forms vragen niet laden en het laadicoontje maar blijft draaien?…

  Lars Knol · 1 oktober 2020 at 15:27

  Dag Dick,

  Heb je geprobeerd om de pagina te verversen? Loop je op dit moment nog steeds tegen het probleem aan?

   Dick Pieper · 3 oktober 2020 at 17:24

   Ja. probleem is nog steeds, niet bij mijzelf, maar ik hoor het van leerlingen terug. Ze bekijken de video’s op de Microsoft Stream site. Daar zijn de video’s geupload. Het maakt niet uit of ze video door laten lopen en dan op het punt van de Forms vraag klikken of dat ze de video stilzetten en dan op de vraag klikken. Dat lukt allemaal wel. Alleen blijft dan bij sommige leerlingen het laadicoontje draaien en gebeurt er verder niets meer….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.