In de zoektocht naar mogelijkheden om digitaal te kunnen toetsen, kom je tal van mogelijkheden tegen. Een van de voorwaarden waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht, is dat het moet aansluiten op de huidige systemen. Dit komt namelijk ten goede van de gebruiker omdat er niet nóg een programma nodig is, maar dat het nieuwe platform de huidige programma’s verrijkt. In deze zoektocht ontdekten we Dugga, een toetsplatform waarbij je vanuit Microsoft Teams kan toetsen.

Dugga is een digitaal toetsplatform gespecialiseerd in het afnemen van digitale toetsen, opdrachten en andere soorten toetsen. Dugga AB is een Zweeds/Nederlands bedrijf dat het Dugga-platform runt en ontwikkelt. Het platform Dugga is het resultaat van een onderzoeksproject uit 2012 waaraan onderzoekers en ontwikkelaars deelnamen, onder andere van de Stockholm School of Economics, Stockholm University, de University of Nijmegen, Arnhem, het Royal institute of Technology, Umea University en Stics Research.

Dugga werd formeel gelanceerd op de Stanford University, Californië, VS in het najaar van 2015. Al in 2015 was Dugga dus actief op het gebied van digitaal toetsen op de Universiteit van Stockholm. In het daaropvolgende jaar begon Dugga een formele onderzoekssamenwerking met de afdeling Computerwetenschappen op diezelfde universiteit.

Dugga is sinds 2016 een partner van Microsoft en heeft verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten op het gebied van digitaal toetsen en het gebruik van kunstmatige intelligentie ter ondersteuning van het toetsproces ontwikkeld. Dat heeft mede geleid tot een digitaal toetsplatform waarbij je 18 verschillende vraagsoorten hebt (ook wiskundige!) en een goede integratie in Microsoft Teams.

Andere voordelen binnen Dugga zijn onder andere dat je bepaalde bestaande toetsdata kan importeren en dat het toetsen vanuit Dugga ook mogelijk is met Safe Exam Browser. Zo wordt een toets in Dugga afgenomen in een veilige omgeving zonder dat er gezocht kan worden naar pagina’s die niet toegankelijk moeten zijn tijdens zo’n toets.

Zelf benieuwd naar de mogelijkheden? Op Dugga | Digital Assessment vind je nog meer informatie!

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.