Flipgrid is een prachtige tool om leerlingen/studenten met behulp van korte filmpjes te laten reflecteren op het leerproces, hen in te laten gaan op een bepaald onderwerp of als werkvorm in te zetten.

Vanuit de Universiteit van Minneapolis is het project Flipgrid begonnen met het idee om iedere student een stem te geven. Durf je in een klas niet goed aan te geven wat het antwoord is? Een korte video kan de oplossing zijn, vooral als je als docent kan aangeven dat alleen de docent de video kan zien! Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat je meer nadenkt wanneer je iets in moet spreken. Waar reflectieverslagen over het algemeen vlakker blijven, maken filmpjes meer in een leerling/student los. Je bent namelijk concreet aan het ervaren wat je vertelt. De missie van Flipgrid is dan ook ’to amplify student voices’. Laat zien wat je in je hebt!

Ken je Flipgrid nog niet? In dit vierluik tref je vier verschillende instructievideo’s aan hoe je Flipgrid in je onderwijs kunt inzetten. In deze eerste video een kennismaking met Flipgrid en waarvoor je Flipgrid in de les zou kunnen inzetten.


1 Comment

Flipgrid: Waarom zet je het in en hoe log je in? - Onderwijs op afstand · 22 januari 2021 at 10:39

[…] waardevol is voor je lessen, klik dan eens op deze link over 12 tips voor Flipgrid in je lessen of deze kennismaking met Flipgrid. Kijk ook eens hier voor een aantal tips voor de inzet van Flipgrid in je […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.