Mbo’ers Pakken Aan laat zien dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan. Kijkers maken kennis met hun motivatie en hun talenten. Door een professionele jury worden ze onder meer beoordeeld op hun oplossend vermogen, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Alle deelnemende scholen dragen zo bij aan de versterking van de communicatie over het mbo.

Waarom ambassadeur worden?

Voor deelnemende mbo-studenten (ambassadeurs) gaan allerlei deuren open. Ambassadeurs bouwen een netwerk op van medestudenten door het hele land, maken kennis met prijswinnaars uit het bedrijfsleven en komen in contact met uiteenlopende belangrijke Nederlanders. Tijdens het programma, maar ook daarna. Het is een onvergetelijke ervaring die bovendien goed staat op het cv van de student.

Iris van der Putten is Mbo Uitblinker 2021 van ROC van Twente! ROC van Twente heeft drie studenten genomineerd voor de Mbo Uitblinker verkiezing van 2021. Tijdens de finale op vrijdag 19 november 2021 is Iris tot winnaar uitgeroepen. Hier lees je haar reactie.

Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of bpv-periode bijzonder hebben gepresteerd. De genomineerden verdienen het om in de ‘spotlights’ te staan.

landelijke verkiezing

De winnaar van de Mbo Uitblinkersverkiezing gaat naar de landelijke finale van Mbo’ers pakken aan van de MBO Raad. De winnaar van deze landelijke campagne wordt dé landelijke ambassadeur van het mbo. Die finale vindt plaats op 15 mei 2023. De landelijke Mbo-ambassadeur wordt vaak gevraagd om in gesprek te gaan met ministers en wethouders. Ook bezoeken zij vaak bijeenkomsten voor het mbo.

Het kan ook voorkomen dat de Mbo-ambassadeur wordt gevraagd voor televisieprogramma’s. Kortom: hij/zij is het gezicht van het mbo en het is zijn of haar taak het mbo positief op de kaart te zetten en het imago van het mbo een boost te geven door te laten zien dat mbo’ers erg belangrijk zijn binnen onze maatschappij.

Wil jij de uitblinker van ROC van Twente worden?! Klik hier om je aan te melden!

Benieuwd wie het afgelopen jaar ambassadeur van het mbo is geworden? Check de video hieronder!


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.