Meldingen beheren in Microsoft Teams.

Met veel collega’s en leerlingen in een team betekent dat je ook veel meldingen ontvangt. Gelukkig kunnen meldingen op verschillende manieren worden weergegeven en beheerd. Als je de instellingen voor meldingen wil aanpassen, heb je hieronder een stappenplan. Voor iOS-devices is ook een beschrijving bijgevoegd.

Stap 1: Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek  van Teams.

Stap 2: Klik op Instellingen, het scherm zoals je hieronder ziet zal openen. 

Stap 3: Klik op en een scherm zoals de afbeelding op de volgende pagina zal openen. In dit scherm zal je voor elk type activiteit het gewenste type melding in kunnen stellen. Als je geen mail meer wil ontvangen, zorg er dan voor dat je dit voor alle typen activiteiten hebt aangepast. Houd Teams dan wel goed in de gaten voor je meldingen!

In sommige gevallen kun je kiezen voor de optie ‘Alleen weergeven in feed’. Dit betekent dat je de melding wel in je activiteitenfeed (je overzicht van activiteiten of waar je bent genoemd) te zien krijgt. Je activiteitenfeed zie je door linksboven op ‘Activiteit’ te drukken.

Je krijgt dan nog wel meldingen in de app op je bureaublad (zoals het 1’tje: ), maar geen pop-ups meer.

Meldingen op iOS-devices:

Om meldingen te beheren vanaf een iOS-device, tik je vanuit je activiteitenfeed op  om bepaalde typen berichten weer te geven. Tik op , om vervolgens te tikken op Instellingen en tik daarna op Meldingen. Hier kun je je meldingen aanpassen door te tikken op Instellingen openen. Tik op Meldingen en vervolgens op Meldingen toestaan. Je kunt nu bepalen hoe je je meldingen wilt weergeven.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.