Mocht het je nog niet zijn opgevallen, Microsoft Stream is anders geworden. Hierbij een korte update. Stream heeft een andere plek gekregen binnen Microsoft 365. Waarbij Stream eerst een apart onderdeel was, hebben ze het nu verbonden binnen Microsoft 365 en hierdoor gaan er een aantal zaken veranderen. Hieronder worden een aantal veranderingen geplaatst en voor alle veranderingen wordt verwezen naar deze video.

Wat is er nieuw / anders?

Wanneer je naar stream.office.com gaat kom je op een vernieuwde startpagina binnen. Deze pagina zal er niet vreemd voor je uit zien, het lijkt nu namelijk op OneDrive (en de andere Microsoft 365 toepassingen). Je ziet hier alleen video’s staan en geen overige bestanden. De bestanden worden ook opgeslagen op OneDrive, ook vanuit de OneDrive kun je bij de video`s komen.
Via de startpagina zou je nu nog terug kunnen naar de klassieke versie van Stream. Klik hiervoor rechtsboven op de pagina op Stream Klassiek. Zie hieronder:

Vernieuwde startpagina

Vanuit het nieuwe startscherm kun je een nieuwe opname maken. Dit is ook flink anders geworden. De screenrecoder is nu gebaseerd op Flip (voorheen FlipGrid). Dit betekent dat er veel meer mogelijk is. Zo kun je achtergronden veranderen, tekst erin zetten, tekenen en nog een aantal andere dingen die je zeker even moet gaan zien.
Uiteraard is het ook nog mogelijk om een schermopname te maken en dan kun je er zelfs voor kiezen om ook nog in beeld te blijven. De opname mogelijkheid is dus flink uitgebreid binnen Stream.

Een andere fijne verbetering van Stream is dat de video`s nu ook gedeeld kunnen worden met personen buiten de eigen organisatie. Dit werkt hetzelfde als bij andere documenten zoals Word of PowerPoint. Je kunt zelf dus kiezen hoe je het bestand gaat delen. Hieronder zie je de opties:

Deel opties

Even wennen….

Het is in het begin misschien even wennen, maar aangezien Stream nu op vele vlakken hetzelfde werkt als andere toepassingen binnen Microsoft 365 kun je er snel mee overweg. Stream is nu gebruiksvriendelijker en beter bereikbaar. Er zijn nog meer handige veranderingen bijgekomen en wil je hiervan meer weten, bekijk dan deze video over de nieuwe functies van Stream.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.