Deze online tijd vraagt veel van de docent. De online les goed draaien, werken in een situatie die ver van wenselijk is. De situatie vraagt om veel ballen tegelijk in de lucht houden. Het is goed voor te stellen dat de snelle omslag naar het online/hybride lesgeven heeft bijgedragen aan het op een lager pitje zetten van de professionalisering. En vooral professionalisering op het gebied van de inzet van ICT of bijvoorbeeld digitale didactiek blijft belangrijk in een tijd waar technologische updates elkaar blijven opvolgen! Ook geldt de vraag in hoeverre we na deze Covid-periode terug gaan naar de ‘oude’ setting. En welke positieve ontwikkelingen in de online tijd nemen we mee omdat het juist goed is bevallen?

De hybride/online situatie van dit moment vraagt eigenlijk om professionalisering, maar dit mag ook weer niet teveel tijd kosten. De hele situatie is intensief en vraagt al veel tijd. Bovendien is een hele dag achter het scherm erg intensief. Sinds deze week heeft Edutrainers (partner van Microsoft Educatie) nieuwe leerblokken gelanceerd. De leerblokken richten zich op het gebruik van Teams en het digitaal didactisch vaardiger worden. In al een kwartier kun je je professionaliseren.

De leerblokken zijn ontworpen door Microsoft Innovative Educator Experts die dagelijks voor de klas staan. Ook wij hebben bijgedragen aan het mooie eindresultaat. Ben je benieuwd naar de leerblokken? Kijk eens op deze site!