In de vorige posts over Roostersync ben je meegenomen in de mogelijkheden van het programma. Samenvattend is Roostersync een toepassing dat een lijst van mailboxen ophaald die gesynchroniseerd moeten worden. Dit kan zijn door middel van een M365-groep, een API of bijvoorbeeld je roosterpakket waardoor je afspraken in één agenda hebt. En dit in een mum van tijd. En is er een kort moment sprake van storing? Dan worden wijzigingen direct daarna automatisch gesynchroniseerd waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

In de komende tijd wordt er door Roostersync hard gewerkt aan het uitbrengen van een aantal updates om het systeem nog veelzijdiger te maken. Een aantal van deze updates lichten we hieronder toe:

  1. Public API
    Roostersync krijgt een publieke API waardoor er nog meer mogelijk is om apps met elkaar te laten communiceren. Voor Roostersync betekent dit dat de huidige API nog door Roostersync zelf gebruikt wordt, maar dat het binnenkort mogelijk wordt voor klanten om andere externe applicaties toegang te geven tot de eigen roostergegevens.
  2. On-demand synchronisatie
    De huidige wijze van synchronisatie is berust op een pull-mechanisme waarbij de applicatie elke 5 minuten controleert of er wijzigingen zijn (en voert deze vervolgens door). Met on-demand synchronisatie kun je (via een nieuw dashboard) met een druk op de knop of via een externe applicatie laten synchroniseren
  3. Teams Bot (integratie)
    Met de Teams bot integratie kun je vragen stellen en toegang krijgen tot je eigen roosterdata zodat je nog sneller vanaf je werkplek geholpen kan worden met je vraag.
  4. Notificaties bij wijzigingen (Webhooks bij wijzigingen)
    Het op een structurele manier ontvangen van informatie van een applicatie als iets belangrijks gebeurt wordt een webhook genoemd. Deze webhook leidt dan tot een push notificatie. Wordt er dus wat gewijzigd aan het rooster, dan krijg je een pushmelding.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.