Flipgrid is een prachtige tool om leerlingen/studenten met behulp van korte filmpjes te laten reflecteren op het leerproces, hen in te laten gaan op een bepaald onderwerp of als werkvorm in te zetten. Vanuit de Universiteit van Minneapolis is het project Flipgrid begonnen met het idee om iedere student een stem te geven.

Durf je in een klas niet goed aan te geven wat het antwoord is? Een korte video kan de oplossing zijn, vooral als je als docent kan aangeven dat alleen de docent de video kan zien! Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat je meer nadenkt wanneer je iets in moet spreken. Waar reflectieverslagen over het algemeen vlakker blijven, maken filmpjes meer in een leerling/student los. Je bent namelijk concreet aan het ervaren wat je vertelt. De missie van Flipgrid is dan ook ’to amplify student voices’. Laat zien wat je in je hebt!

Ken je Flipgrid nog niet? In dit vierluik tref je vier verschillende instructievideo’s aan hoe je Flipgrid in je onderwijs kunt inzetten. In deze tweede video wordt uitgelegd hoe je kunt starten met Flipgrid, hoe je een grid en topics aanmaakt en hoe je deze kan delen binnen andere applicaties.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.