Dugga kan gebruikt worden voor alle vakken en niveaus in het onderwijs en meerdere vormen van afname, zoals: summatieve toets, opdracht, huiswerk, diagnostische toets, quiz en formatieve afname en dat zowel klassikaal als op afstand. In 2020 was Dugga ‘Microsoft-onderwijspartner van het jaar’. Wil je weten hoe je zelf de cijfers én het welbevinden van je leerlingen kunt verbeteren? Deze leermodule laat je zien hoe.

Er is nu een gratis Dugga leermodule beschikbaar! Deze leermodule geeft een overzicht van hoe je Dugga kunt gebruiken als hulpmiddel bij de dagelijkse formatieve en summatieve toetsing binnen de school. De grootste uitdaging waarmee scholen worden geconfronteerd, is hoe de leerresultaten kunnen worden verbeterd en hoe de administratieve taken voor docenten daarbij kunnen worden beperkt. Onderzoek toont aan dat je met Dugga cijfers met 10% kunt verhogen, het welbevinden van leerlingen met 60%, behoud van kennis met 75% en de tijdsbesparing rond toetsing tot wel 98%.

Dugga werkt nauw samen met Microsoft, met als doel de beste tools en technologieën in de klas te brengen. Het Dugga-platform kent een naadloze integratie met het digitale ecosystemen van Microsoft, zoals Teams en Office 365. Met de Teams-app van Dugga kun je bijvoorbeeld toetsen inplannen via de Teams-kalender.

De Dugga-leermodule is nu beschikbaar in Microsoft Learn. Het geeft een overzicht van het maken en afnemen van digitale toetsen in vijf stappen:

1. Maak een nieuwe Dugga-toets aan
2. Selecteer vraagtypes en maak vragen aan
3. Plan een toetsafname-moment en selecteer de beveiligingsmodus
4. Monitor lopende toetsen
5. Bekijk, beoordeel en publiceer resultaten

Volg hier de cursus: https://learn.microsoft.com/en-us/training/modules/create-digital-exams-dugga/

Voor meer informatie over Dugga en een gratis testaccount: www.dugga.com/free-trialaccount