Tijdens je lessen werken in of met Microsoft Teams wordt steeds makkelijker door het integreren van applicaties. Zo kun je steeds meer applicaties toevoegen aan je team waardoor leerlingen vanuit het betreffende team aan de slag kunnen met de opdracht die je ze geeft. Dit helpt leerlingen omdat ze op die manier binnen dezelfde omgeving kunnen blijven werken wat ten goede komt van het kunnen focussen op de taak.

Een van de functies die nog niet was ingebouwd in Microsoft Teams, is de functie waarbij je in Teams kunt zoeken naar onderwerpen waarvoor je normaal gesproken Bing/Google zou raadplegen. Die functie is nu doorgevoerd in Teams en heet ‘Zoekcoach’.

Zoekcoach helpt je leerlingen bij het zoeken naar bestanden op een aantal verschillende manieren. Zo kan bij de zoekterm worden aangegeven of ze op zoek zijn naar een specifiek bestand of kunnen operatoren en filters helpen om effectiever te zoeken. Het sterke aan Zoekcoach is dat de Bing SafeSearch automatisch is toegepast, waardoor advertenties worden tegengehouden. Ook zie je waarom een website betrouwbaar is of niet. Zoekcoach draagt daarin dus bij aan het leren begrijpen waar een betrouwbare bron aan moet voldoen. Het helpt leerlingen bij het opdoen van informatievaardigheden.

In de onderstaande video van Microsoft zie je hoe Zoekcoach werkt in Teams (in het Engels Search Coach genoemd). Je kunt het toevoegen als tabblad in een kanaal óf in een chat.