Deze vraag krijg ik regelmatig via de socials, maar ook in het echt. Waarom heb jij een halfpipe (miniramp) in de tuin staan? Dit heb ik gedaan om het talent en de passie van mijn zoontje Max (10 jaar) te stimuleren. Max heeft in de tijden van Corona van zijn eigen spaargeld een skateboard gekocht en was er niet meer af te slaan. Dag in dag uit ging ik mee met Max naar de skatebaan zodat hij daar kon genieten.

Maar we kunnen natuurlijk niet altijd mee naar de skatebaan dus hoe gaaf is het dat je tuin groot genoeg is, je mensen kent die nog een miniramp hadden staan. Daarnaast heb je vrienden die willen helpen om het neer te zetten. Resultaat: Max skate regelmatig in de tuin wanneer hij niet naar de skatebaan kan en leert zichzelf vele trucjes aan.

Het mooiste vind ik de momenten waarop Max echt bezig is met zijn passie! Dan:

  • Geniet Max intens van deze momenten en haalt voldoening uit wat hij doet. 
  • Hij heeft dan geen storende gedachten zoals ‘mag ik dit wel doen?’ of ‘Wat gaan de anderen daarover denken?’
  • Hij zit dan vol onuitputtelijke energie. Hij weet van geen stoppen en wordt niet moe tijdens skaten.
  • Hij heeft heel veel plezier en vraagt niet op een negatieve manier om aandacht. 
  • Hij laat spontaan het beste van zichzelf zien en overtreffen vaak je verwachtingen. 
  • Hij leert heel snel en veel bij. 
  • Hij gaat helemaal op in de activiteit en verliest de tijd uit het oog. 

Als Max op de skatebaan staat dan zijn dat de momenten waarop hij helemaal zelf kan beslissen wat hij doet en hoe hij dat doet, zonder dat iemand daar richting aan geeft.

Bovenstaande momenten zijn heel waardevol om kinderen te observeren. Ze geven je heel wat informatie over hun talenten: waar ze goed in zijn, waar ze warm van worden en energie van krijgen. Ik gun dat iedereen zijn of haar passie vindt! Samen met mijn studenten probeer ik hierachter te komen tijdens de lessen LOB.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.