Sinds afgelopen december is Skype een stap verder uitgefaseerd en is het de bedoeling dat internationale calls via Microsoft Teams gaat. Desondanks zijn er nog vele (Facebook)-groepen waar mensen graag internationaal contact willen leggen. Want zeg nou zelf, waarom een foto of video als iemand uit het betreffende land ook in je call kan komen?

Met deze werkvorm haal je ‘experts’ uit het gebied of aan de hand van het thema in je les. Dit doe je door hen in de voorbereiding toe te voegen aan je les in Teams. Tijdens de les maak je groepen en je voegt de experts ook toe aan de betreffende break-outrooms.

Hoe in te zetten?
Laat je leerlingen in de voorbereiding vast nadenken over vragen die ze kunnen stellen. Dit kan door te beginnen met een mystery: met alleen ja/nee moet worden achterhaald waar de betreffende persoon vandaan komt. Een andere (of vervolg)stap zou kunnen zijn om inhoudelijke vragen te stellen aan de expert. Een derde vorm is om leerlingen samen met de expert te laten werken aan een casus en dat leerlingen de kennis van de expert nodig hebben om tot een goed resultaat te komen.

Tip:
Maak het jezelf niet te moeilijk in de zoektocht. Ook in Nederland zijn verschillende experts die iets kunnen zeggen over iets of een land ver weg. Of combineer beide in je call. Je kunt alle kanten op!