Waarom zou je het spel “Doen, durven of waarheid” inzetten? Het is een leuke manier om elkaar weer na een tijd te spreken. Je bespreekt allerlei onderwerpen en je zorgt ervoor dat je iedereen weer even wakker schudt. Als je elkaar al goed kent, dan zal je elkaar door dit spel nog beter leren kennen! En als laatste reden: hilariteit gegarandeerd!

Hoe werkt het?
Voor deze werkvorm maak je gebruik van onderstaande vragen in de gekleurde blokken. Het groene blok is voor de vragen van doen of durven en het paarse blok is het blok van de waarheidsvragen. Door rechts onderin te klikken op “geef me een nieuwe” wordt er random een nieuwe vraag gegenereerd! Wil je rechtstreeks naar de vragenlijst de volgende keer zonder deze uitleg? Gebruik dan deze link: https://onderwijs-op-afstand.nl/doen-durven-of-waarheid/

Wanneer in te zetten?
De werkvorm is een ontzettend leuke werkvorm om elkaar beter te leren kennen, dus: in de eerste fase van de les/meeting, maar je kan het eventueel ook gebruiken als energizer omdat je elkaar bijvoorbeeld een tijd niet hebt gezien! Daarnaast zou je deze werkvorm ook kunnen gebruiken om praktijkopdrachten uit te voeren maar dan zal je de vragen zelf moeten aanpassen!

Spelregels

Om de beurt mogen de spelers kiezen tussen doen, durven of waarheid. Kiest de speler voor doen dan moet de speler de opdracht die bij doen staat uitvoeren. Kiest de speler voor durven dan ben je niet verplicht om de opdracht te doen. Kiest de speler waarheid dan moet je de vraag eerlijk beantwoorden.

Doen, durven

of de waarheid