Een podcast is een geluidsbestand dat je zelf kunt uitkiezen en vervolgens (mits je goed internet hebt) overal kunt beluisteren. Niet alleen vanuit huis, maar ook onderweg of tijdens het wandelen. Er bestaan duizenden, misschien wel miljoenen van die geluidsbestanden, en er is er altijd wel een die past bij jouw interesses. Er zijn podcasts over onder meer onderwijs, boeken, muziek en technologie. Je hebt luisterverhalen, anekdotes met humor en je kunt er ook het (achtergrond)nieuws mee beluisteren.

Hoe tof is het dan om een Podcast op te nemen met je medestudenten of met je leraar of een vakspecialist! Een Podcast opnemen kan tegenwoordig relatief eenvoudig. Ligt er wel aan welke eisen je stelt aan de kwaliteit. Maar tegenwoordig kan je zelfs via Microsoft Teams een gesprek met iemand aan gaan en deze opnemen en vervolgens publiceren. Dit kan op Spotify maar natuurlijk ook op YouTube en meer.

Door een Podcast over een bepaald thema op te nemen zal je zien dat je snel de diepte in gaat. Dit zorgt ervoor dat de lesstof direct meerwaarde heeft. Door met elkaar in gesprek te gaan kan je elkaar aanvullen! Probeer het gewoon eens!

Hier een voorbeeld van een Podcast die ik heb opgenomen in het kader van de Mindset.