De werkvorm Image Hotspot is een werkvorm die heel visueel is en de samenwerking stimuleert. Je upload een afbeelding en vervolgens voeg je er 1 of meerdere hotspots aan toe met informatie. Deze informatie kan bestaan uit tekst, een andere afbeelding of zelfs video’s

Wanneer zou je deze werkvorm in kunnen zetten? Je kunt deze werkvorm inzetten om van een afbeelding een interactieve instructie te maken, bijvoorbeeld door een afbeelding gebruikt bij aardrijkskunde (zoals je in het filmpje hieronder kan zien, of jouw biologie les. Ook zou je op deze manier de voorkennis kunnen toetsen!

Let wel op dat je studenten wel een beetje digitaal vaardig moeten zijn of je moet de tijd hebben om het rustig met ze door te nemen. Hieronder in het filmpje gebruik ik de online applicatie Thinglink

Hieronder zie je het uiteindelijke resultaat van bijvoorbeeld Frankrijk waarbij ik de studenten heb gevraagd om de volgende zaken aan te geven:

  1. De hoofdstad
  2. De aangrenzende landen
  3. Wat typeert dit land qua eten?

Klik op de kaart van Frankrijk hieronder en je gaat naar de interactieve image hotspot van Frankrijk! Leuke is dat wanneer iedereen klaar is je zelf weer 1 groter interactieve kaart zou kunnen maken van het ingeleverde werk!

https://www.thinglink.com/card/1425763831778377731