Als je een vergadering hebt aangemaakt, is het standaard mogelijk dat iedereen het beheer van je presentatie kan overnemen. Standaard staat namelijk de functionaliteit aan dat je gezamenlijk eigenaar bent van de presentatie. Dit kun je uitzetten met de optie ‘vergaderopties’. Daarmee ben jij als docent dus als enige verantwoordelijk voor de presentatie en kunnen leerlingen alleen kijken. Hoe je dat doet, dat zie je in het stappenplan hieronder:


Stap 1: Ga naar je agenda. Deze vind je links in je scherm onder de tegel ‘Opdrachten’ en ziet er als volgt uit:

Agenda

Om de optie ‘Vergaderopties’ te vinden, moet je eerst een vergadering hebben aangemaakt. Je kan ook alleen vergaderopties aanpassen van vergaderingen die je zelfhebt aangemaakt.

Stap 2: Klik op de vergadering die je hebt aangemaakt:

Je ziet dan onder andere de volgende gegevens in je scherm:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stap 3: Naast de tijdzone zie je de optie ‘Vergaderopties’, welke geel is gearceerd. Klik deze optie aan. Er opent een nieuw scherm in je internetbrowser met de volgende gegevens:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stap 4: Je ziet als onderste vraag ‘Wie kan presenteren?’. Deze optie staat standaard op ‘Iedereen’. Wijzig dit naar ‘Alleen ik’ en klik op opslaan. Je ziet vervolgens dat op de knop van ‘Opslaan’ komt te staan dat je wijziging ‘Gereed’ (zie onderstaand).

Je kunt het scherm wegklikken en je bent als enige eigenaar in je vergadering zonder dat iemand het beheer kan overnemen.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.