Altijd een app naast M365
In het onderwijs werken we vaak met een klassenmanagement-applicatie voor onze cijfers, de agenda, een planning en een logboek. Binnen het PO is dat vaak Parnassys, Magister of SomToday zijn vaak deze tools in het VO en binnen het MBO wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een eigen schil vanuit de eigen organisatie. Ook opties als Eduroam, Blackboard of andere programma’s zijn geen onbekenden. Ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: het zijn aparte applicaties die je naast je Microsoft365 omgeving gebruikt.
Wist je dat er ook een applicatie is binnen Microsoft Teams waarbij je al dit in één hebt? Dat kan met Beedle. Beedle brengt verschillende aspecten bij het leren in één klassenmanagement-applicatie samen zonder dat je er een apart systeem voor nodig hebt naast je M365-applicaties. Geen Magister, geen Parnassys, maar alles vanuit Teams. Handig!
Beedle: Van en voor docenten.
Beedle is door docenten en voor docenten ontwikkeld. Door de ervaring die de makers in het onderwijs hebben, weten ze wat de nodige ergernissen van al die apps zijn. Met die ervaring en behoefte hebben ze Beedle opgezet. Ondertussen wordt het gebruik van Beedle steeds meer opgemerkt en wordt het gebruikt in 70 landen. Voor het gebruik van Beedle is geen aparte app nodig, maar het is gebouwd in Microsoft Teams. Met dezelfde looks en feeling, herken je binnen Beedle veel zelfde elementen die je al kent uit het gebruik van Teams.
Én dat maakt het juist zo handig! In de afgelopen tijd is Microsoft Teams zó veel gebruikt dat het niet meer weg te denken is in ons onderwijs. Ook wanneer we weer volop naar school kunnen, wil je het meeste uit Teams blijven halen. Het zou namelijk zonde zijn om al die opgedane kennis in het afgelopen ruime jaar aan de kant te zetten. Bovendien: leerlingen zijn ook veel meer digitaal bezig geweest met het onderwijs en het is ook voor hen niet meer weg te denken.
Waar bestaat Beedle uit?
Beedle bestaat uit de volgende onderdelen:
In de komende artikelen zullen de verschillende onderdelen van Beedle nader worden toegelicht onder de noemer: Beedle-Tuesday. Op die manier krijg je een zo breed mogelijk beeld van het gebruik van de app en kan je bovendien bepalen of deze mooie toevoeging echt iets is voor jou(w school)!
0 Comments