Wanneer je een opdracht of instructie gaat geven is de vormgeving het eerste wat de leerlingen zien. Om een goede eerste indruk te geven, kun je ervoor zorgen dat het lesmateriaal opvallend is.
Bij het maken van lesmateriaal wordt vaak gebruik gemaakt van beelden, kleur en tekst. Hierbij kun je verschillende programma`s gebruiken, zoals PowerPoint, Word, LessonUp en Canva. Er wordt vaak gezocht naar goede/mooie afbeeldingen die passend zijn bij de leerstof. Om deze afbeeldingen te zoeken kun je gebruik maken van een aantal websites waarop afbeeldingen staan van goede kwaliteit. Naast afbeeldingen is ook tekst en opmaak belangrijk voor een oogstrelend resultaat. Gebruik een lettertype dat past bij je lesmateriaal en zorg voor een overzichtelijke opmaak. Werk bijvoorbeeld met kopjes en combineer tekst met beelden.
Opzoek naar afbeeldingen?
Binnen de genoemde programma`s zijn al veel afbeeldingen te vinden, maar mocht je iets niet kunnen vinden dan zijn Unsplash en Pixabay websites waarop je afbeeldingen kunt zoeken van goede kwaliteit. De afbeeldingen zijn gratis en auteursrechtvrij te gebruiken.
Ook wordt er in lesmateriaal geregeld gebruik gemaakt van opsommingstekens, icoontjes en pictogrammen. Dit zorgt ervoor dat zaken meer opvallen en dat het duidelijker wordt. Om meer opsommingstekens, icoontjes en pictogrammen te kunnen gebruiken dan in het programma staan wat je op dat moment gebruikt, kun je op Flaticon gaan zoeken.
0 Comments