Wow en wat een avontuur! Het is ondertussen alweer 3 weken geleden dat ik de prijs voor Leraar van het jaar in ontvangst mocht nemen voor de sector MBO. Maar hoe heb ik het ervaren? Was ik zenuwachtig? Nou kijk het filmpje hieronder en je ziet het wel!

Maar eerlijk is eerlijk, een leraar van het jaar ben je niet alleen! Als ik niet geïnspireerd zou worden door mijn prachtige studenten, collega’s & vrienden uit het onderwijsland, het MIE-netwerk, ROC van Twente, familie en vrienden had ik dit niet kunnen bereiken.

Samen met mijn onderwijsteam doe ik iedere dag mijn best om de student onderwijs te bieden dat bij diegene past. De prijs is dan ook voor iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt aan het onderwijs. 
Samen staan we sterker en zo zie ik het ook echt! Laten we samen met elkaar het onderwijs nog mooier maken! Zo zal ik ook verder gaan met het delen van tips en werkvormen op deze website!

Afgelopen jaar heeft Kirsten Cuppen het MBO verder op de kaart gezet en ik hoop dan ook dit voort te kunnen zetten samen met alle andere mooie MBO ambassadeurs!

Maar hoe is het allemaal verlopen en wat hebben we allemaal gedaan dan? Een vraag die ik regelmatig krijg dus hierbij een “korte” samenvatting van wat er allemaal heeft plaatsgevonden sinds juni van dit jaar.

Op maandag 20 juni als ik niets vermoedend in Walibi ben met mijn studenten word ik gebeld door Kirsten Cuppen (huidige leraar van het jaar). Ze mag me feliciteren want uit de vele aanmeldingen behoor ik volgens een eerste juryberaad bij de laatste 10 van Nederland voor de sector MBO. WOW wat een eer! Sowieso al dat ik ben genomineerd en al helemaal dat ik bij de laatste 10 zit.

Een week later wordt er een taart bezorgt met de felicitaties. Nu zal ik nog een aantal zaken moeten regelen. Zo moet ik vertellen wat ik allemaal doe en een filmpje opnemen waarbij ik mijzelf voorstel en vertel waar ik voor sta.

Omdat ik een inspirerende omgeving heb waarin ik de vrijheid heb om te experimenteren en te innoveren was het voor mij niet moeilijk om te vertellen wat we doen en waar wij als team voor staan. Dit heeft tot het volgende filmpje geleid:

Aan de hand van de 10 ingezonden filmpjes en brieven heeft een onafhankelijke beroepsjury een keuze gemaakt voor een top 3. En wederom een Wow! Samen met Gaston Planque en Thomas Kraaikamp sta ik in de top 3. Niet te geloven dat ik zover ben gekomen! Maar wat nu? Nu krijgen we mediatraining in Utrecht en moeten we een korte pitch opnemen voor Leraar24.nl. Het resultaat zie je hieronder:

Op 5 oktober (de dag van de leraar) tijdens de ReSearchED wordt de verkiezing van Leraar van het jaar (ook wel finale genoemd) gehouden. We moeten allemaal een vakjury ter woord staan en vertellen waar je voor staat en ga je het gesprek aan. Het gesprek op 5 oktober heb ik als heel prettig ervaren, naast een leuk gesprek kwamen natuurlijk ook kritische vragen, vragen die ook mijzelf weer verder helpen over hoe ik in het onderwijs sta. Het resulteerde uiteindelijk in een mooie prijs (zoals je boven aan de post hebt kunnen zien)!


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.