Dit jaar ben ik één van de winnaars van de media onderwijs prijs en ben blij dat ik met mijn gemaakte les anderen kan inspireren. De winnende les gaat over endogene & exogene krachten en leerlingen krijgen verschillende werkvormen voorgeschoteld, zoals: braindump (brainstorm), tekenen maar, video maken. De les bevat kijkplaten, video`s en verschillende afbeeldingen.  

Media onderwijs prijs

Beeld & Geluid organiseert jaarlijks de Media & Onderwijs Prijs:
de prijs voor digitale didactiek voor onderwijzend Nederland.  
De Media & Onderwijs Prijs wordt georganiseerd door Beeld & Geluid samen met LessonUp. De prijs wordt uitgereikt aan onderwijzers die gebruik maken van media in hun lessen en dit digitaal beschikbaar stellen voor anderen en zo ook anderen kunnen inspireren. Te denken valt aan een verrassende video, leren met muziek, virtual reality in de klas, Minecraft Education en nog veel meer.  

De jury oordeelde: 

Een les vol afwisseling, zowel in het gebruik van media als in de vormgeving. Verschillende werkvormen en ook een duidelijke structuur. De leerlingen weten wat er van hun wordt verwacht. Ook de afwisseling tussen digitaal en analoog is heel prettig. Een didactisch sterke les.  Benieuwd geworden naar de uitreiking, mijn les en de andere lessen? Bekijk dan de link:  https://beeldengeluid.nl/onderwijs/media-onderwijs-prijs-winnaars 

Inspiratiediner

De winnaars zijn samen met de jury en afgevaardigden van LessonUp en Beeld & Geluid uit eten gegaan. Een inspiratiediner is het geworden met veel uitwisselingen over en weer en ook weer veel ideeën opgedaan voor mijn eigen lessen. Zoals filmen (360°) op een plek, bijvoorbeeld in steden en dit vervolgens te tonen in de les met een VR-bril, uiteraard voorzien van opdrachten of in de les overschakelen naar een live verslag (uiteraard eerder opgenomen) vanaf een plek waarover de les gaat. Op de avond is er ook gesproken over de onderwijspagina van Beeld & Geluid en daar is verassend veel te vinden voor je les. Ben je opzoek naar media voor in je les dan zou ik daar zeker eens een kijkje nemen. Daarnaast hebben ze ook een LessonUp-kanaal met lesmateriaal wat eenvoudig in te zetten is in de les. Neem een kijkje op: Digitaal lesmateriaal overige vakken | Beeld & Geluid (beeldengeluid.nl)

Categories: NieuwsTips

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.