Zoals iedereen wel weet ben ik een gepassioneerde voorstander van vakmanschap en beroepsonderwijs, kijk ik het hele jaar al uit naar Skills The Finals die volgende week gaan plaatsvinden. Dit evenement, waar ik met trots naar verwijs als het hoogtepunt van het jaar, is meer dan alleen een competitie; het is een podium waar jong talent de kans krijgt om te schitteren, zichzelf te ontwikkelen en te netwerken met gelijkgestemden en professionals uit de industrie.

Skills The Finals is het evenement van het jaar waar talent, vakmanschap en onderwijs samenkomen. Dit grote en inspirerende evenement, georganiseerd door WorldSkills Netherlands, biedt een mooie kans voor studenten van het middelbaar beroepsonderwijs om hun vaardigheden en expertise te tonen in een competitieve maar ondersteunende omgeving. Skills The Finals is niet alleen een competitie; het is een viering van jong talent en een platform voor persoonlijke en professionele groei.

Het belang van praktijkervaring

Een van de belangrijkste aspecten van Skills The Finals is de nadruk op praktijkervaring. Deelnemers krijgen de kans om in realistische scenario’s te werken, waardoor ze waardevolle ervaring opdoen die verder gaat dan de traditionele klasomgeving. Dit aspect van het evenement sluit naadloos aan bij de lesfase van ‘verwerking en oefening’, waarbij studenten de gelegenheid krijgen om de theorie die ze hebben geleerd toe te passen in praktische situaties.

Het evenement van het jaar

Skills The Finals wordt terecht het evenement van het jaar genoemd. Met een breed scala aan vakgebieden, van techniek tot creatieve kunsten, biedt het evenement iets voor iedereen. Het is een ideale gelegenheid voor studenten om niet alleen hun vaardigheden te demonstreren maar ook om te leren van hun leeftijdsgenoten, netwerken te bouwen en inspiratie op te doen.

Een week te gaan

Met nog maar een week te gaan, voel ik de spanning langzaam opbouwen. Skills The Finals staat voor de deur, en ik kan niet wachten om getuige te zijn van de innovatie, het harde werk en de toewijding van deze jonge professionals. Dit is het moment waarop maanden van voorbereiding samenkomen in een spectaculaire showcase van talent en vakmanschap.

Gratis tickets beschikbaar

Het goede nieuws is dat er nog gratis tickets beschikbaar zijn voor Skills The Finals! Dit is een fantastische kans voor studenten, docenten en iedereen die geïnteresseerd is in vakmanschap en onderwijs om getuige te zijn van het ongelooflijke talent van de deelnemers en deel uit te maken van deze toffe ervaring.

ROC van Twente

En natuurlijk ontzettend trots dat dit jaar hebben we vanuit het ROC van Twente met maar liefst 41 studenten in ons finalistenteam (nog 5 meer dan het jaar er voor) richting Den Bosch gaan. Dus 41 studenten die nu al behoren tot de top 8 van Nederland!