Microsoft heeft gisteren weer een aantal prachtige updates aangekondigd voor het gebruik van Teams. Op die manier speelt Microsoft niet alleen in op het mogelijk maken van, zoals zij het noemen, ”alles op afstand”, maar ook meer op hybride mogelijkheden van werken, leren en leven. Op basis van feedback van gebruikers over het gebruik van de verschillende applicaties, zijn daarom weer een aantal mooie updates aangekondigd om virtuele interactie nog natuurlijker te maken. Uitkomsten van dit onderzoek zijn overigens te vinden via https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2020/07/08/future-work-good-challenging-unknown/.

Nadat onlangs de zoekfunctie al was toegevoegd (met de toetsencombinatie Control+F zoeken naar een team of kanaal), zijn nu de volgende volgende nieuwe toepassingen aangekondigd:

Together mode

Dit is een modus dat je nog meer laat overkomen dat je in een echte ruimte zit met elkaar. Deze modus helpt je om nog meer te focussen op gezicht en lichaamstaal, waarmee dus nonverbale communicatie nog beter in beeld kan worden gebracht. Met behulp van kunstmatige intelligentie wordt een uitsnede van gezicht en schouders gemaakt en worden de personen bijvoorbeeld in een collegezaal weergegeven. Together mode wordt op dit moment uitgerold en de verwachting is dat deze in augustus voor iedereen beschikbaar is.

Dynamic view

Dit is een modus die je meer mogelijkheden geeft wat betreft het controleren van je beeld en wat je wil zien. Zo is duidelijker wie presenteert en kunnen sprekers in grotere beelden worden geplaatst dan de andere deelnemers. Binnen deze modus valt ook de uitbreiding (gallery view) naar 49 personen in beeld. Daarnaast bieden virtuele breakout rooms de mogelijkheid om in groepen te overleggen. Met deze komst maakt Microsoft overigens een belangrijke slag ten opzichte van een tool als Zoom waar breakout-mogelijkheden al langer mogelijk waren. Verder is het nog mogelijk om andere videofilters te gebruiken zodat je bijvoorbeeld de focus van de camera meer naar je eigen hand kan zetten. Om meer te kunnen halen uit feedback, is het mogelijk om reflectievragen te kunnen stellen. Deze optie (welke in de komende weken zal worden uitgerold) moet wel door de ICT-administrator worden geactiveerd.

Dynamic view mogelijkheden. Bron: Microsoft

Live reacties

Omdat non-verbale communicatie nog wel eens lastig kan worden opgevat tijdens een meeting, heeft Microsoft live reacties toegevoegd. Nadat eerder het welbekende handje werd geïntroduceerd om een vraag te stellen, zullen nu verschillende emojis worden toegevoegd. Deze feature komt samen met het onlangs verschenen PowerPoint Live waarmee je leerlingen live kan laten meekijken met je presentatie en bovendien feedback kan geven aan de presentator. Wil je de mogelijkheden van PowerPoint Live? Zie onze eerdere post: https://onderwijs-op-afstand.nl/microsoft-powerpoint-live-presentations/

En nog veel meer!

En naast deze updates heeft Microsoft nog een heel aantal andere updates aangekondigd, waaronder:

  • Beter inzicht in wie aan het woord is;
  • Live transcripten van de meeting, welke na afloop automatisch opgeslagen worden (net zoals notulen) bij de meeting (uitrol later dit jaar)
  • Teams meetings tot 1000 personen en view-only naar 20.000 deelnemers
  • Update Microsoft Whiteboard: sneller doorladen van tekeningen, mogelijkheid om post its te plakken en het makkelijker slepen van tekeningen.
  • Task-app: een integratie van de ‘To-Do”, Planner en Outlook app wat je nog makkelijker inzicht geeft in wat je nog moet doen.
  • Voorgestelde antwoorden: mogelijke antwoorden die je zou kunnen geven op een vraag. Even snel antwoorden met een simpele klik! De eerste uitrol begint in juli.
Voorgestelde antwoorden. Bron: Microsoft


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.