In het onderwijs werken we vaak met een klassenmanagement-applicatie voor onze cijfers, de agenda, een planning en een logboek. Binnen het PO is dat vaak Parnassys, Magister of SomToday zijn vaak deze tools in het VO en binnen het MBO wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een eigen schil vanuit de eigen organisatie. Ook opties als Eduroam, Blackboard of andere programma’s zijn geen onbekenden. Ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: het zijn aparte applicaties die je naast je Microsoft365 omgeving gebruikt. Let op, je kan via instellingen in YouTube bovenaan de ondertiteling op Nederlands zetten!
Wist je dat er ook een applicatie is binnen Microsoft Teams waarbij je al dit in één hebt? Dat kan met Beedle. Beedle brengt verschillende aspecten bij het leren in één klassenmanagement-applicatie samen zonder dat je er een apart systeem voor nodig hebt naast je M365-applicaties. Geen Magister, geen Parnassys, maar alles vanuit Teams. Handig!
Beedle: Van en voor docenten.
Beedle is door docenten en voor docenten ontwikkeld. Door de ervaring die de makers in het onderwijs hebben, weten ze wat de nodige ergernissen van al die apps zijn. Met die ervaring en behoefte hebben ze Beedle opgezet. Ondertussen wordt het gebruik van Beedle steeds meer opgemerkt en wordt het gebruikt in 70 landen. Voor het gebruik van Beedle is geen aparte app nodig, maar het is gebouwd in Microsoft Teams. Met dezelfde looks en feeling, herken je binnen Beedle veel zelfde elementen die je al kent uit het gebruik van Teams.
Én dat maakt het juist zo handig! In de afgelopen tijd is Microsoft Teams zó veel gebruikt dat het niet meer weg te denken is in ons onderwijs. Ook wanneer we weer volop naar school kunnen, wil je het meeste uit Teams blijven halen. Het zou namelijk zonde zijn om al die opgedane kennis in het afgelopen ruime jaar aan de kant te zetten. Bovendien: leerlingen zijn ook veel meer digitaal bezig geweest met het onderwijs en het is ook voor hen niet meer weg te denken.
Waar bestaat Beedle uit?
Beedle bestaat uit de volgende onderdelen:
Maak kennis met Beedle:
Maar hoe starten we nu met Beedle en hoe voegen wij deze nu toe aan Teams?… Check de video hieronder om te zien hoe dit in z’n werk gaat!
De klassenlijst in Beedle
In de vorige video is laten zien hoe je Beedle toevoegt aan je Teams-omgeving en hoe je ermee start. In onderstaande video zal er worden ingegaan op één van de toegevoegde tabbladen uit de vorige video: de Klassenlijst. Wist je dat je met deze functie niet alleen een aanwezigheidsregistratie kan doen, maar je ook naar het dagboek kan gaan of groepjes kan vormen met één druk op de knop? Wil je weten hoe? Check de video!
Plannen en de kalender in Beedle
In bovenstaande video’s hebben we je meegenomen in de verschillende onderdelen van deze mooie toepassing binnen Microsoft Teams. Zo ben je meegenomen in een kennismaking met Beedle en is laten zien hoe je Beedle in Teams integreert in Teams. In de vorige video hebben we laten zien hoe de klassenlijst werkt en hoe je random groepen kan vormen. Deze keer gaan we in op de twee andere onderdelen: de planning en de kalender.
Met de planning kun je vakken, projecten of zelfs opdrachten op de manier zoals jij wil, uiteenzetten. Door het toevoegen van de benodigde materialen, staat alles op één plek. Erg handig omdat leerlingen alle beschikbare materialen vanuit één plek weten te vinden! Met een klik op de knop voeg je het betreffende deel vervolgens toe aan de kalender!
De kalender is op dit moment nog een onderdeel dat vanuit Beedle te bereiken is. De ontwikkelaars zijn echter druk bezig om dit ook te integreren met de Teams-agenda. Op die manier kun je Beedle en Teams nog beter laten samenwerken. Ook wordt het gebruik op dat moment nog eenvoudiger.
1 Comment
Beedle Ouder app: Contact met ouders - Onderwijs-op-Afstand.nl · 21 maart 2022 at 07:31
[…] Beedle is een applicatie waarmee je binnen Microsoft Teams je klassenmanagement (of Leerlingvolgsysteem) mee kan inrichten. In de vorige post rond Beedle ben je meegenomen in de verschillende mogelijkheden van het programma en heb je kunnen zien hoe de verschillende functies werken. Heb je deze post gemist? Klik dan hier. […]