Met grote trots kan ik aankondigen dat mijn aanvraag voor het Comenius Teaching Fellows is gehonoreerd! Dit betekent een enorme stap vooruit voor de Innovatiehub O3 en onze missie om een innovatieve leeromgeving te creëren voor Retail studenten.

Gelegen in het hart van Gemeente Hengelo, biedt de Innovatiehub O3 een unieke, praktijkgerichte leeromgeving. Hier werken studenten samen met lokale bedrijven aan echte vraagstukken, waarbij digitalisering een centrale rol speelt. Ons doel is om een omgeving te creëren waarin studenten deels hun beroepsgerichte vakken volgen door te werken aan concrete uitdagingen uit het bedrijfsleven.

Innovatiehub O3 brengt ondernemers, overheid en onderwijs samen in een co-creatieve samenwerking. Deze samenwerking richt zich op het beter voorbereiden van studenten op hun toekomstige beroep, het behouden van talent in de regio en het vinden van innovatieve oplossingen voor de vraagstukken van bedrijven. Met de begeleiding van coaches en just-in-time instructies doorlopen studenten de cyclus van design-based learning. Hierbij worden oplossingen niet alleen ontworpen, maar ook daadwerkelijk in de praktijk gebracht.

Door de integratie van digitalisering en de nauwe samenwerking met het werkveld, creëren we een realistische bedrijfscontext. In deze context kunnen studenten het beste uit zichzelf halen en zich optimaal voorbereiden op hun toekomstige carrière.

Een bijzonder woord van dank gaat uit naar het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) voor deze kans. Ik kijk er enorm naar uit om samen met alle betrokkenen deze visie te realiseren en bij te dragen aan een innovatieve en duurzame toekomst voor onze studenten!

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.