In de komende weken nemen we je elke vrijdag mee in de applicatie Flipgrid onder de noemer Flipgrid-Friday! Daarbij beginnen we bij het begin met in deze post: waarom is Flipgrid waardevol in je lessen en hoe log je in?

Flipgrid is een prachtige applicatie ter verrijking van je lessen. Vanuit wetenschappelijk onderzoek op de Universiteit van Minneapolis is Flipgrid ontwikkeld met de gedachte om elke leerling een stem te geven. Herken je de volgende leerlingen in je groep? De stille leerling die niet zoveel zegt in de groep? De leerling die op het moment zelf niet zo goed kan uitleggen, maar dit wel met meer denktijd kan? Of de leerling die niet durft? Maak gebruik van Flipgrid!

In de tijd van online lessen is het natuurlijk ook een waardevol middel om in elke fase van de les in te zetten. Zowel als introductie, het verwerven van kennis, verwerken van kennis áls de reflectie/afsluiting. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat je meer en beter nadenkt over wat je zegt als je jezelf filmt. Waar reflectieverslagen over het algemeen vlakker blijven, maken filmpjes meer in een leerling/student los. Je bent namelijk concreet aan het ervaren wat je vertelt. De missie van Flipgrid is dan ook ‘to amplify student voices’. Laat zien wat je in je hebt! Erg waardevol dus!

Als je je afvraagt waarom Flipgrid waardevol is voor je lessen, klik dan eens op deze link over 12 tips voor Flipgrid in je lessen of deze kennismaking met Flipgrid. Kijk ook eens hier voor een aantal tips voor de inzet van Flipgrid in je online les. Hieronder tref je een korte instructie hoe je inlogt in Flipgrid.