In een vorige post (zie hier) ben je meegenomen in een inleiding over Roostersync. Wat het is en hoe een programma als Roostersync het onderwijs kan ondersteunen. In deze post word je meegenomen in de voordelen van Roostersync aan de hand van een tweetal andere vragen:

  1. Wat zijn de belangrijkste elementen voor gebruikers en scholen?
  2. Welke roosterpakketten of bronsystemen worden ondersteund?

Wat zijn de belangrijkste elementen voor gebruikers en scholen?
Gebruikers:

  • Roostersync biedt op elk apparaat met een Outlookmogelijkheid toegang tot het rooster.
  • Je kunt eenvoudig een afspraak inplannen met collega’s via de planningassistent
  • Op één plek zowel je persoonlijke afspraken als je lesrooster (zorg wel dat deze persoonlijke afspraken in dezelfde agenda zitten)
  • Direct toegang tot alle online Microsoft Teams-meetings.

Scholen:

  • Beschikbaarheid van alle medewerkers direct inzichtelijk in Outlook en Teams
  • Bij storingen blijven lessen zichtbaar in Outlook, dus ook geen storing aan het LMS van je school
  • Werkt met bestaande roosterpakketten, waardoor de roostermaker van de school op dezelfde manier kan blijven werken.

Het voordeel van Roostersync is dat het dus werkt met veel van de bekende roosterpakketten. Denk hierbij aan Zermelo, Eduflex, WebUntis of een Magisterrooster. Ook ander maatwerk is mogelijk. De roosterdatabase wordt op dat moment via een maatwerk API ontsloten aan de Roostersync Cloud.

En wat zijn dan gevolgen bij een storing?
Een logische vraag is wat de gevolgen zijn bij een storing, want een goed werkend rooster is essentieel gedurende de dag.
In het geval van een storing blijven de gevolgen voor de eindgebruiker beperkt. Door de synchronisatie van het rooster met M365 wordt het rooster actueel bijgehouden in de persoonlijke agenda. Tijdens een storing of onderbreking kan mogelijk een korte periode geen synchronisatie plaatsvinden, maar deze zal automatisch worden doorgevoerd zodra de storing is verholpen. Zo ben je altijd alsnog up to date. Roostersync garandeert een beschikbaarheid voor 99,5% tussen 06:00 en 20:00.

Dit is een tweede bericht in een serie berichten over de functionaliteiten van RoosterSync. In een volgend bericht gaan we kort in op de ontwikkelingen van RoosterSync die op de Roadmap staat.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.