Grappig feitje: jaarcijfers van bedrijven worden vrijwel altijd in PDF gepubliceerd, maar niet bij Microsoft. Microsoft publiceert haar jaarcijfers altijd in het eigen ontwikkelde Word.

Word is natuurlijk een van de applicaties die al tijden niet is weg te denken. Samen met onder andere Excel en PowerPoint zijn het dé bekende Office-apps bij uitstek. En dit stukje ‘Office’ gaat veranderen. Een nieuwe naam, maar met dezelfde mogelijkheden. Microsoft heeft aangekondigd dat het Microsoft Office gaat rebranden. Hoewel de bundel van applicaties al een tijdje Microsoft365, als een soort van paraplu, wordt genoemd, zullen programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint ook officieel onder Microsoft365 komen te vallen en verdwijnt de merknaam Office langzamerhand naar de achtergrond. Het werk vindt al een tijdje niet meer alleen plaats in het ‘office’, maar het werken met de applicaties kan al langer waar dan ook en op welk device dan ook. De aanpassing is vanuit dat oogpunt dus ook niet meer dan logisch, maar hoe zul je dit zien of ervaren?

Vanaf november zal de naam van de website (office.com) aangepast worden om vervolgens ook het uiterlijk van de icoontjes aangepast terug te zien. Microsoft365 krijgt daarbij ook een nieuw (paarsblauw) logo. Zoals je hieronder ziet, zijn het kleine wijzigingen. Microsoft zal in eerste instantie ook nog wel losse Office-licenties blijven aanbieden, maar deze zullen wel steeds meer vanuit Microsoft365 toegankelijk gaan worden (volgens The Verge). Geen paniek: de producten zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook blijven dus gewoon bestaan.  

Bron: The Verge