In een periode waarin leren op afstand vorm heeft gekregen, heb je misschien nog wel behoefte aan professionalisering. ICT-bekwaamheid en specifiek jouw digitale vaardigheden zijn namelijk van essentieel belang geworden voor het vormgeven van je lessen in deze uitzonderlijke periode waarin we ons bevinden.. Dat is misschien even schakelen.

Hierbij een tip en een mogelijke oplossing om je verder op weg te helpen. Ken je Edutrainers?! Edutrainers biedt al heel wat jaren E-learning aan om lesgevend personeel te ondersteunen in hun digitale geletterdheid door het aanbieden van korte E-learning leerblokken (welke je in deze tijd gratis kan volgen!). Met de leerblokken kun je al in vijftien tot dertig minuten nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Deze vaardigheden kan je direct in de praktijk brengen tijdens het lesgeven op afstand.

Door het volgen van de leerblokken van Edutrainers kun je in je eigen tijd en op eigen tempo professionaliseren. Dit, in tegenstelling tot een scholing op school waar je vaak als groep deelneemt. Herken je dat dan eens de snelheid van de groep als richtlijn wordt genomen? Gaat het je te snel? Dan frustreert het mogelijk. Gaat het je te langzaam? Dan haak je ook af. De leerblokken bieden je daarom een mogelijke oplossing!

Onderstaand een aantal voorbeelden van leerblokken die je kunt volgen bij Edutrainers, E-Learning voor onderwijsprofessionals:

Microsoft 365: Van start met teams – Met Teams werk je effectief samen met collega’s en leerlingen. Alles wat je nodig hebt, vind je hier op één plek. Denk aan bestanden, je agenda en communicatie. Zo hoef je niet meer te schakelen tussen verschillende programma’s.

Microsoft 365: Teams met Collega’s – Team overleggen, werkgroepen of onderwijsprojecten. Er zijn veel momenten dat je samenwerkt met collega’s. Hoe zorg je dat deze samenwerking ook online vlot verloopt?

Microsoft 365: Teams in de klas – Stel je voor: alles wat je behandelt in de les, alle huiswerkopdrachten die je opgeeft, alle toetsen die leerlingen maken, alle communicatie en alle aantekeningen van leerlingen staan allemaal overzichtelijk bij elkaar op één plek. Zou dat niet ideaal zijn? Met Teams kun je dit eenvoudig organiseren.

Mooi meegenomen toch?! Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!