Afbeelding met kleding, Menselijk gezicht, schermopname, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze opdracht kun je gebruiken als energizer en is leuk om in te zetten in de eerste weken van school. Leerlingen gaan een eigen avatar maken met behulp van AI. Ze gaan zichzelf beschrijven en zorgen er ook voor dat er in de avatar ook zaken zitten waardoor andere leerlingen de avatar kunnen herkennen. Te denken valt aan hobby`s, kleding etc.

Met deze opdracht leren leerlingen hoe ze beelden kunnen maken met AI en daarnaast leren de leerlingen elkaar beter kennen. De docent verzamelt alle beelden en maakt er een smoelenboek van. Vervolgens gaat de klas bekijken wie ze herkennen. Ook kan de maker nog kort vertellen wat er allemaal op de avatar staat en waarom dat bij hem/haar hoort.

De opdracht kun je meer verdiepen door bijvoorbeeld in te gaan op wat AI is en wat een prompt is. Ook kun je meerdere websites bieden zodat ze meerdere beelden kunnen maken en kijken wat de verschillen zijn.

Voor de opdracht kun je bijvoorbeeld Starryai of NightCafe Creator gebruiken. Laat de leerlingen hun schoolmail gebruiken en zet de stappen die ze moeten zetten duidelijk op het bord.

Maak ook zelf een beschrijving en zet dit als prompt neer. Zo weten de leerlingen ook wat er van hen wordt verwacht.

Hierbij een link naar een kant en klare les gemaakt in LessonUp en Staryai.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.