De huidige situatie in onderwijsland zorgt voor vele uitdagingen. Daar waar scholen regelmatig ‘tijdelijk’ dicht gaan wordt onderwijs op afstand steeds belangrijker. Wat nog belangrijker wordt bij het geven van onderwijs op afstand is de kwaliteit van het lesmateriaal en waar je als docent je accenten kan leggen. Immers wil je toch zelf kunnen bepalen welke onderwerpen extra aandacht verdienen of meer verdieping.

Vanuit het onze werkgroep Educatieve Technologie zijn wij continue op zoek naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden die eraan kunnen bijdragen het leerrendement te vergroten.

Een nieuwe tool die wij zijn gaan gebruiken is Fectar. Het is een platform waarop je makkelijk lesmateriaal kan maken in Augmented en Virtual Reality. Misschien heb je mijn hologram al voorbij zien komen tijdens de diploma uitreiking?

Met fectar kun je makkelijk 3D objecten laten zien en daarbij zelf uitleg geven. Je maakt als het ware een kopie van jezelf in een digitale omgeving. Het enige wat je nodig hebt is een greenscreen en een camera. Dit kan zelfs gewoon met je telefoon gefilmd worden.

Elke leerling heeft dan toegang tot het lesmateriaal, makkelijk en simpel via een smartphone of tablet.

Om jullie de kans te geven dit zelf te ervaren, te laten zien hoe je zelf les kan geven in Augmented Reality, mogen wij een ‘gareencreen set + een half jaar licentie voor FECTAR ter waarde van 200,- euro weggeven. Klik op onderstaande knop om kans te maken!

Wie weet mogen wij jou straks een set overhandigen.


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.