Mijn collega Mark Ekelhof van het ROC van Twente heeft 2 mooie “kant en klare” lessen gemaakt door Netflix te combineren met Lessonup!

Netflix zal in de levens van de leerlingen al een significante plek hebben, maar in deze corona-situatie helemaal. Netflix staat echter ook boordevol met supergave documentaires (voor veel vakgebieden). 

Wij hebben 2 documentaires gekoppeld aan een LessonUp-lessen die is gedeeld met leerlingen (en ze op afstand moeten reflecteren op de docu/film). 

Icarus

In zijn met een Oscar bekroonde film onderzoekt een Amerikaanse wielrenner een grote dopingaffaire waarbij een Russische wetenschapper en klokkenluider is betrokken.

De documentaire is Icarus (aanrader voor iedereen trouwens) en in deze link staat de gedeelde les van LessonUp. Op deze manier activeer je leerlingen op afstand en kun je toch nog monitoren hoe de leerlingen de vragen maken.

The Game Changers

Via gesprekken met visionaire wetenschappers en topatleten onderzoekt een UFC-vechter wat het beste dieet is voor de gezondheid en het prestatievermogen van de mens.

De documentaire is The Game Changers en in deze link staat de gedeelde les van LessonUp. Op deze manier activeer je leerlingen op afstand en kun je toch nog monitoren hoe de leerlingen de vragen maken.

Veel plezier hiermee!

Mark Ekelhof