Doel: De energizer helpt om de concentratie te herstellen na een intensieve lesperiode en creëert een rustige sfeer voor reflectie. Deze energizer werkt binnen iedere sector in het onderwijs!

Hoe het werkt:

  1. Voorbereiding: Zorg dat elke leerling genoeg ruimte heeft om comfortabel te staan of te zitten.
  2. Instructie: Leg uit dat de klas samen een storm zal creëren en weer tot stilte zal brengen, enkel en alleen met behulp van hun handen en lichaamsbewegingen.
  3. Opbouw: Begin met het zachtjes tikken van je vingers tegen elkaar, waarna de leerlingen dit nadoen. Dit symboliseert de eerste regendruppels.
  4. Intensivering: Verhoog geleidelijk de intensiteit door over te gaan naar het klappen van handen (lichte regen), dan naar het stampen met de voeten (zware regen), en uiteindelijk naar het springen (onweer).
  5. Afzwakken: Laat de “storm” langzaam afnemen door de acties in omgekeerde volgorde te verminderen, tot iedereen weer stil is en enkel de vingers tikt.
  6. Reflectie: Eindig met een moment van complete stilte, waarbij iedereen de ogen sluit en diep ademhaalt. Open de discussie voor leerlingen om te delen hoe ze zich voelen na de energizer.

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.