Onlangs zijn we met een enthousiaste groep van 15 docenten en medewerkers van ROC van Twente en Graafschap College richting Berlijn gegaan om deel te nemen aan de Online Educa Berlin (OEB). Deze reis was niet alleen een kans om ons te verdiepen in de nieuwste trends op het gebied van onderwijstechnologie, maar diende ook als een podium om de band tussen onze instellingen te versterken.

Een van de “noaber” activiteiten om elkaar beter te leren kennen en om de wereld van educatieve technologie in te duiken was; het Oer Duitse GÄNSE Platte! Een grote hit. Omdat we regelmatig de vraag krijgen, waar kan ik hem downloaden of kopen? bij deze de gratis downloadversie!

Ganzenbord, een klassiek bordspel, is verrassend effectief voor teambuilding en het verbinden met collega’s. Hier zijn enkele redenen waarom dit spel zo interessant is:

  • Laagdrempelig en Inclusief: Ganzenbord is gemakkelijk te begrijpen en te spelen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Dit maakt het een inclusieve activiteit waarbij iedereen betrokken kan raken.
  • Stimuleert Communicatie: Het spel biedt volop kansen voor interactie en gesprek. Dit kan leiden tot betere communicatie en begrip tussen collega’s.
  • Bevordert Samenwerking: Door het toevoegen van teamopdrachten of groepsdiscussies aan de speciale vakjes, kunnen collega’s samenwerken en gezamenlijke strategieën bedenken.
  • Leerzaam en Educatief: Door educatieve werkvormen te integreren, zoals discussies over technologie in het onderwijs, stimuleert het spel professionele ontwikkeling op een leuke manier.
  • Ontspanning en Plezier: Ganzenbord biedt een welkome pauze van de dagelijkse werkstress. Het spelen van een spel kan ontspannend zijn en de teamgeest verhogen.
  • Verbetert Probleemoplossende Vaardigheden: De uitdagingen en obstakels in het spel kunnen de probleemoplossende vaardigheden van het team verbeteren.
  • Flexibel en Aanpasbaar: Ganzenbord kan eenvoudig worden aangepast aan de specifieke behoeften of interesses van een team, waardoor het een veelzijdige tool is voor teambuilding.

Kortom, Ganzenbord is meer dan alleen een kinderspel; het is een leuke en speelse manier om collega’s samen te brengen, samenwerking te bevorderen en tegelijkertijd plezier te hebben. Hieronder staan 2 downloads en daaronder de link naar de opdrachtpagina!

Klik hier om de spelregels te downloaden!