Een leuke werkvorm om in je les te gebruiken, is het 30 seconden spel. Bij deze werkvorm richt je je op bepaalde lesstof of op een thema. In het voorbeeld hieronder staan dertien vragen op basis van evenveel verschillende thema’s. Je kan er dus ook voor kiezen om meerdere vragen rondom 1 thema te maken of behandelde lesstof.

Hoe pak je dit aan?
Je kiest een stelling of thema. Per leerling, duo of groepje laat je de leerlingen in 30 seconden zoveel mogelijk woorden opschrijven. De woorden moeten natuurlijk bij de vraag horen. Staat hier “welke dieren ken je?”, dan is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk dieren opschrijft in 30 seconden. Per goed antwoord verkrijgen de leerlingen 1 punt. Het groepje of individu dat op het eind de meeste punten heeft, heeft gewonnen!

Meestal speel een ronde een keer of 5, maar je bent natuurlijk vrij om hierin te variëren. Als de vraag op het rad is geweest, zal deze automatisch uit het rad worden gehaald. Wil je zelf een dergelijk rad maken voor jouw les of voor een bepaald thema, dan kan je dit doen door een WheelDecide aan te maken. Voor meer informatie hierover klik hier.