Lancering ‘De Checkers’: waar Koninklijke glans en skateboarden samenkomen.

Gisteren is de innovatieve online tool ‘De Checkers‘ onthuld, in het bijzijn van Koningin Máxima. Ik had het privilege om bij deze bijzondere gelegenheid aanwezig te zijn, samen met mijn tienjarige zoon Max. Het evenement werd nog specialer voor ons omdat Max actief deelnam aan de opening met een skateboarddemonstratie tijdens deze lancering. Deze tool is speciaal ontwikkeld om volwassenen te onderwijzen in het bieden van steun aan jongeren die te maken hebben met beginnende Read more…

Werkvorm: Paasei estafette

Een leuke en interactieve werkvorm voor basisschoolleerlingen rondom het thema Pasen is de ‘Paasei Estafette’. Deze activiteit combineert fysieke beweging met het activeren van voorkennis over Pasen. Leerlingen werken in groepjes en gaan langs verschillende stations waar ze vragen beantwoorden of opdrachten uitvoeren gerelateerd aan Pasen. Deze werkvorm bevordert samenwerking, creativiteit en is een energieke manier om kennis over Pasen te verdiepen.

Skills the Finals 2024!

Beleef het evenement van het jaar bij Skills The Finals, waar talent en vakmanschap centraal staan. Gratis tickets zijn nu beschikbaar voor deze viering van jong talent in het beroepsonderwijs. Mis de kans niet om deel te nemen aan deze unieke ervaring, waar praktijkervaring en persoonlijke groei hand in hand gaan.

Werkvorm: Interactieve kennisexpeditie op het digibord

Ontdek een innovatieve werkvorm voor MBO en HBO onderwijs waarbij ChatGPT en digiborden worden ingezet om studenten actief te betrekken bij het leerproces. Deze interactieve methode, gericht op het acquireren van kennis, stimuleert studenten om in groepen samen te werken, vragen te stellen en real-time antwoorden te verkennen. Ideaal voor het ontwikkelen van praktische vaardigheden en diepgaand begrip van de lesstof.

Werkvorm: Budgetteringsworkshop

Deze blogpost introduceert een interactieve werkvorm voor studenten in het onderwijs om verstandig om te gaan met geld. De werkvorm omvat een budgetteringsworkshop waarbij studenten in groepen werken aan een case study, gebruikmaken van budgetteringsapps en tools, en leren van de inzichten van een gastspreker. Deze methode bevordert financiële geletterdheid en praktische vaardigheden in budgetbeheer.

Dimitri van Dillen

Leraar van het jaar 22/23 MBO

Trainer, Spreker, Docent & Enthousiasmeur

Lars Knol

Docent VO

Senior adviseur Onderwijs, IT en Organisatie, Trainer, Spreker, Sportliefhebber

Schrijf je nu in!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.