Een lange rit naar je bestemming?

  1. Autobingo: Print vooraf verschillende autobingo-kaarten uit met afbeeldingen van objecten die je onderweg kunt tegenkomen, zoals een rood verkeerslicht, een vrachtwagen, een benzinepomp, enz. Geef elke speler een kaart en laat ze de objecten afstrepen wanneer ze deze zien. De eerste speler die alle objecten op zijn kaart heeft afgestreept, wint.
  2. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: Een klassiek spel dat je kunt spelen in de auto. Een speler kiest een object buiten de auto en zegt: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, en het is…” en geeft een aanwijzing, zoals de kleur van het object. De andere spelers moeten proberen te raden welk object het is. Degene die het object correct raadt, mag vervolgens een nieuw object kiezen.
  3. Woordketting: Kies een categorie, zoals dieren, voedsel of steden, en begin met het noemen van een woord binnen die categorie, zoals “hond”. De volgende speler moet dan een woord noemen dat begint met de laatste letter van het vorige woord, bijvoorbeeld “dolfijn”. Ga zo door en kijk hoelang de woordketting kan worden voortgezet. Als iemand geen woord kan bedenken binnen een paar seconden, is diegene af en begint er een nieuwe ronde.
  4. 20 vragen: Een speler kiest een object in zijn gedachten, zoals een dier, een voertuig of een voorwerp, en de andere spelers stellen vervolgens om de beurt vragen om erachter te komen wat het is. De vragen moeten met “ja” of “nee” worden beantwoord. De spelers hebben in totaal 20 vragen om het object te raden. Als ze het object binnen 20 vragen raden, mogen ze allemaal een nieuw object kiezen en doorgaan.
  5. Verhalen maken: Begin een verhaal en laat elke speler om de beurt een zin toevoegen. Begin bijvoorbeeld met “Er was eens een kat die…” en laat de volgende speler de zin afmaken en het verhaal voortzetten. Ga zo door en creëer samen een grappig of spannend verhaal. Dit spel stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van de kinderen.

Veel plezier op jullie autorit en een fijne vakantie!


0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.