Werkvorm: De digitale Kletspot

Dimitri van Dillen

Waarom zou je een (digitale) Kletspot inzetten? Omdat het een ontzettende leuke manier is om elkaar écht beter te leren kennen! Je bespreekt onderwerpen, vragen en dilemma’s waar je in de standaard gesprekken niet zo maar op komt. Door deze digitale Kletspot heb je oprechte aandacht voor elkaar en dat zorgt voor meer waardering, contact en gezelligheid. Als je elkaar al goed kent, dan zal je elkaar door dit spel nog beter leren kennen! En als laatste reden: hilariteit gegarandeerd!

Hoe werkt het?
Voor deze werkvorm maak je gebruik van het kletsrad. Dit is een simpel rad waar je op kan klikken en waar vervolgens een random vraag tevoorschijn komt! Het rad staat onder aan de pagina, maar is ook te vinden door te klikken op deze link zodat je alleen het rad hebt zonder de uitleg: https://onderwijs-op-afstand.nl/kletspot/

Wanneer in te zetten?
De werkvorm is een ontzettend leuke werkvorm om elkaar beter te leren kennen, dus: in de eerste fase van de les/meeting, maar je kan het eventueel ook gebruiken als energizer!

.

Heb je nog een ander voorstel voor een ander soort kletspot? Reageer hieronder de post!

Share this Post

6 Comments

 1. Dank je wel, leuk! Ik zou hem graag gebruiken voor spreekvaardigheid Engels – is er een kant en klare Engelstalige versie?

  1. Zie wordwall.net

   1. Bedankt Gerja! Waardevolle tip!

 2. Erg leuke werkvorm. Mooi uitgewerkt met de mogelijkheden een eigen versie samen te stellen.

 3. Confused What to choose Between Something?

  We Have something special to decide what you want. Just Spin the Wheel and Let wheel decide what you want to do or what you have to choose.

  Just Visit us and Leave everything on our Wheel.

 4. Confused What to choose Between Something?

  We Have something special to decide what you want. Just Spin the Wheel and Let wheel decide what you want to do or what you have to choose.

  Just Visit us and Leave everything on our Wheel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.