Als docent ben je altijd op zoek naar nieuwe, inspirerende manieren om je leerlingen te betrekken en hun leerervaring te verrijken. Met de feestdagen in aantocht, is het een perfect moment om de klas in kerstsfeer te brengen met een creatieve en educatieve activiteit.

Doel van de activiteit:

Deze activiteit is ontworpen om creativiteit, samenwerking en taalvaardigheden te stimuleren. Het biedt leerlingen een platform om hun verhalenvertel- en tekenvaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd leren om samen te werken en digitale tools te gebruiken.

Stappen van de activiteit:

  1. Start het verhaal: Begin met een openingszin van een kerstverhaal en vraag elke leerling om beurten een zin toe te voegen.
  2. Teken tijdens het verhaal: Terwijl het verhaal zich ontvouwt, tekenen leerlingen om beurten elementen van het verhaal op het digibord.
  3. Stimuleer creativiteit en samenwerking: Moedig leerlingen aan om creatief te denken en samen te werken bij het bedenken van het verhaal en de illustraties.
  4. Digitale integratie: Gebruik het digibord niet alleen voor tekenen, maar ook voor het opslaan en eventueel delen van het eindresultaat.

Voordelen van de activiteit:

  • Creatieve Uitdrukking: Stimuleert zowel taalkundige als artistieke expressie.
  • Digitale Competentie: Helpt leerlingen vertrouwd te raken met technologie in een educatieve setting.
  • Samenwerking: Bevordert teamwork en communicatievaardigheden.
  • Taalontwikkeling: Een leuke manier om verhalen vertellen en taalvaardigheden te oefenen.