Samenwerking is een super belangrijke vaardigheid die studenten moeten ontwikkelen tijdens hun opleiding in het mbo. Om deze vaardigheid te bevorderen, is het belangrijk om af en toe uit de traditionele werkvormen te stappen en creatievere methodes te gebruiken.

Een geweldige werkvorm om samenwerking binnen het mbo te stimuleren is de ‘Puzzeljacht‘. Deze werkvorm combineert teamwork, probleemoplossing en een vleugje competitie.

Hoe werkt het? Verdeel de klas in kleine groepjes van vier of vijf studenten. Geef elk groepje een puzzelstuk dat ze moeten oplossen om aanwijzingen te krijgen voor de volgende locatie. Op elke locatie vinden ze weer een nieuw puzzelstuk met aanwijzingen voor de volgende plek.

Het doel van de Puzzeljacht is dat alle teams uiteindelijk samenkomen op één plek waar ze samenwerken om de laatste puzzel op te lossen. Dit bevordert teambuilding en communicatieve vaardigheden tussen verschillende groepjes.

Deze werkvorm zorgt niet alleen voor een leuke en spannende ervaring, maar ook voor effectieve samenwerking. Studenten leren communiceren, problemen oplossen en elkaars sterke punten benutten.

Dus waarom niet wat spanning toevoegen aan je volgende les door middel van een Puzzeljacht? Het zal zeker een positieve impact hebben op de samenwerkingsvaardigheden van je studenten.