Als docent wil je het leerproces van je studenten zo optimaal mogelijk ondersteunen. Een digibord kan een waardevol hulpmiddel zijn om dit te bereiken. Hier zijn een paar tips om alles uit je digibord te halen en het leren van je studenten te verrijken.

Ten eerste, maak gebruik van interactieve tools en software. Er zijn talloze educatieve apps en programma’s beschikbaar die je kunt gebruiken op je digibord. Denk aan interactieve quizzen, virtuele experimenten of online samenwerkingsmogelijkheden. Deze tools maken het leren niet alleen leuker, maar ook effectiever. Maak je bijvoorbeeld gebruik van Prowise Presenter check dan de app!

Daarnaast is multimedia een krachtig middel om de aandacht van studenten vast te houden. Maak gebruik van video’s, afbeeldingen en geluid om complexe concepten visueel te verduidelijken. Dit stimuleert de betrokkenheid en begrip bij je studenten.

Verder is het belangrijk om het digibord interactief in te zetten tijdens de les. Laat studenten actief deelnemen door hen bijvoorbeeld op het bord te laten schrijven of oefeningen te laten maken met behulp van touch-functionaliteit. Dit bevordert de betrokkenheid en activeert verschillende leerstijlen.

Tot slot, wees creatief met de mogelijkheden van het digibord. Experimenteer met verschillende presentatievormen zoals mindmaps, diagrammen of digitale posters. Varieer in werkvormen en maak gebruik van widgets zoals klokken of timers om structuur aan te brengen.

Dus… door interactieve tools, multimedia en interactiviteit in te zetten op je digibord, kun je het leren van je studenten verrijken en hun betrokkenheid vergroten.